Yönetim planının iptali davası kime karşı açılır?
Yönetim planının iptali davasının tüm apartman maliklerine karşı açılması gerekir. Mahkemenin, yönetim planını imzalamak istemeyen bir apartman malikinin imzacı sayıldığına karar veremeyeceğini belirtmek önemlidir.
Kat malikleri kurulu kararının iptali davası arabuluculuk zorunlu mu?
Bu nedenle kat malikleri kurulu kararının iptali için dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurulması gerekmektedir.
Genel kurul kararlarına karşı iptal davasını kimler açabilir?
Bu sebepler şunlardır; Kanuna, esas sözleşmeye ve dürüstlük ilkesine aykırıdır. Genel kurul kararının iptali talebi, pay sahipleri, yönetim kurulu veya yönetim kurulu üyelerinden herhangi biri tarafından yapılabilir.
Apartman yönetim kurulu kararına itiraz nasıl yapılır?
Elbette, diğer tüm kararlar gibi, kat mülkiyeti kat malikleri kurulu kararlarının iptali de mümkündür. Bu kararları iptal etmek için, asliye hukuk mahkemesine dava açmanız gerekir. Taşınmazın bulunduğu yerin asliye hukuk mahkemesi tarafından yapılan işlem sonucunda, iptalini talep ettiğiniz kurul kararının iptalini sağlayabilirsiniz.
Kat malikleri kurulu kararının iptalini kimler isteyebilir?
Herhangi bir nedenle kat mülkiyeti sahipleri toplantısına katılmayan herhangi bir kat mülkiyeti sahibi itirazda bulunabilir. Kat mülkiyeti sahiplerinin itirazda bulunabilmeleri için karara karşı oy kullanmaları gerekir.
Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde nedir?
Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında kendisi dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz. Konunun yetkili ve görevli mahkeme açısından incelenmesinde Kat Mülkiyeti Kanunu’nun Ek Madde 1 ve Madde 33 hükümleri ön plana çıkmaktadır.
Kat malikleri kurulu kararının iptali kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
Eşya hukuku kapsamındaki kararlar? Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 443. maddesine göre icra takibinin tamamlanması gerekmemektedir çünkü taşınmaz ve buna bağlı mülkiyet haklarıyla ilgili değildir.
Aidat alacağı itirazın iptali için arabuluculuk zorunlu mu?
İcra dairelerine yapılan icra takibine itiraz edilmesi sonucu sona eren işlemlerin devamı amacıyla açılan ‘İtiraz-İptal Davaları’ zorunlu arabuluculuğa tabidir.
Kat Mülkiyeti Kanunu 20. madde nedir?
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20. – Buna göre, giderleri veya avans payını ödemeyen kat malikine karşı, diğer kat maliklerinden biri veya yönetici tarafından dava açılabilir ve yönetim planına, bu Kanuna ve Genel Hükümlere göre icra takibi yapılabilir.
Yönetmeliğe karşı iptal davası nerede açılır?
İdari işlemlere karşı iptal davalarına bakmakla görevli mahkeme hangisidir? Söz konusu işlemin türüne bağlıdır. Buna göre, iptal davalarına bakmakla görevli mahkemeler, Danıştay Kanunu’nun 24. maddesinde sayılan davalarla sınırlı olmak üzere, İdari Mahkeme, Mali Mahkeme ve Danıştay olabilir.
Anayasa Mahkemesine iptal davası açma yetkisi kimler açabilir?
İptal davası açma yetkisi, Anayasa Mahkemesinde iptal davası açmaya ilişkin maddeye göre; Cumhurbaşkanına ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde en çok üyeye sahip olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının en az beşte birini oluşturan iki siyasi parti grubuna aittir.
Genel kurulda ibra olmazsa ne olur?
Genel Kurul’un ibrayı reddetme kararına karşı, Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinden her biri, kararların yerine getirilmesinin kişisel sorumluluğu gerektirmesi halinde, söz konusu kararın kanuna veya esas sözleşmeye ve özellikle dürüstlük kuralına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açabilir.
Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?
Site/apartman yöneticilerinin tüzel kişiliği olmadığından, site/apartman yöneticisi veya yönetim kurulunun genellikle dava açma veya davaya taraf olma konusunda yasal bir yetkisi yoktur. Yönetici veya apartman/apartman yönetimi, yalnızca 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun verdiği yetkiler kapsamında dava açma hakkını kullanabilir.
Apartman yönetim kurulu hangi kararları alabilir?
Yapının tapuya tescili veya mülkiyetinin bölünmesi, bölünen kısmın başkasına devredilmesi veya yapının dış duvarlarının, çatısının veya dam örtüsünün reklam amaçlı kiraya verilmesi gibi önemli idari hususlar, kat maliklerinin tamamının oybirliği ile alınması gereken kararlardır.
Kat mülkiyeti kanunu 4.5 çoğunluk nedir?
Kat mülkiyeti onayı için gereken dörtte beş oranı, kat mülkiyeti sahiplerinin sayısının beşe bölünüp dörtle çarpılmasıyla belirlenir. Bağımsız bölümün birden fazla sahibi varsa, her birinin ayrı bir kat mülkiyeti sahibi olarak kendi oy hakları vardır.
Tanımanın iptali davası kime karşı açılır?
İptal davası, anne ve çocuğa karşı açılır. Anne, çocuk ve çocuğun altsoyu vefat etmişse Cumhuriyet Savcılığı, Maliye Bakanlığı ve diğer ilgililer tanımanın iptali davası açabilirler. Dava, onu tanıyan kişiye veya onu tanıyan kişi ölmüşse mirasçılarına karşı açılır.
Düzenleyici işlemin iptali davası nerede açılır?
İdari işlemlere karşı iptal davalarına bakmakla görevli mahkeme hangisidir? Söz konusu işlemin türüne bağlıdır. Buna göre, iptal davalarına bakmakla görevli mahkemeler, Danıştay Kanunu’nun 24. maddesinde sayılan davalarla sınırlı olmak üzere, İdari Mahkeme, Mali Mahkeme ve Danıştay olabilir.
Site yönetim planı kat mülkiyeti kanununa aykırı olabilir mi?
Kanun, yönetim planının daire veya taşınmazın yönetim tarzını, kullanım amacını ve biçimini, yöneticiler ve denetçiler tarafından alınacak ücretleri ve yönetimle ilgili diğer konuları düzenlediğini öngörmektedir. Bu hususların dışında, yönetim planı aracılığıyla belirli daire sahiplerine haklar verilmesi hukuka aykırı olacaktır.
Yeni yönetici eski yöneticiye dava açabilir mi?
Taraflar arabuluculuk sürecinde anlaşamazlarsa, yeni müdür eski müdüre karşı defter ve belgelerin verilmesini ve hâkim müdahalesini talep ederek dava açabilir.