Hatay’ın sürk peyniri nasıl yenir?
Yaraların üzerine peçete koyup, günde bir kez alt ve üst peçeteleri değiştiriyoruz, böylece 3-4 günde kuruyorlar. Hazırladığınız şurupları zeytinyağı ile döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Sürk peyniri nerede kullanılır?
Surk peyniri salatalarla da çok iyi gider. Özellikle roka, domates ve zeytinyağlı Surk peyniri salatası çok lezzetlidir. Surk peyniri hamur işlerinde de kullanılabilir. Pastalara, böreklere veya çöreklere Türk peyniri eklenerek pişirilebilir.
Sürk nedir, faydaları nelerdir?
Surk peyniri kaynatılmış sütten yapıldığı için oldukça sağlıklı bir peynir türüdür. Aynı zamanda Surk peyniri yüksek K vitamini içeriğiyle kemik yapımını destekleyen ve düzenli tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir besin maddesidir.
Sürk hangi yöreye ait?
Sürk, Antakya yöresine özgü bir ürün olan lor peynirinin çeşitli baharatlarla karıştırılmasıyla elde edilen yöresel bir üründür.
Sürk nasıl muhafaza edilir?
Diğer süt ürünleriyle benzer saklama koşullarına sahip olan Türk peynirini, güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklayabilirsiniz. Surk peynirini kağıda sarıp cam bir saklama kabına koyarak buzdolabında bir süre saklayabilirsiniz.
Sürk kaç günde kurur?
Temiz kağıtla kaplı bir tepsiye yerleştiriyoruz. Temiz, rüzgarlı dönemlerde (arada sırada ters çevirip ıslak ve yağlı kağıdı değiştirerek) 3-4 gün güneşte tutarak kurutuyoruz.
Sürk salatası nasıl yapılır?
Domates ve soğanı küçük yemeklik doğrayıp, biber ve salatalığı küçük küçük doğruyoruz, maydanozu incecik kıyıp karışıma ekliyoruz, küçük küçük doğrayıp içine atıyoruz, yağ ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti oluyor.
Sürk içine ne konur?
Sürk, Antakya yöresine özgü bir ürün olup, lor peyniri elde edildikten sonra içine kırmızı pul biber, taze kekik, yenibahar, çam otu, toz karabiber ve ezilmiş muskat eklenerek elde edilen oldukça lezzetli bir süt ürünüdür.
Antakya sürk nedir?
Surk; Günlük taze yoğurda tuz, nane, karabiber, bol zahter, kırmızı pul biber, yenibahar, deniz rezene ve kimyon eklenerek uzun süre yoğrularak yapılan bir peynir çeşididir.
Çökelek sürk nedir?
Surk, Arapçada “çökelti” anlamına gelir; taze süzme peynir, zeytinyağı, karabiber, fesleğen yaprakları, acı biber, karanfil, zahter, yenibahar, tarçın, kimyon, hindistan cevizi, sarımsak ve kırmızı biber salçası karıştırılarak yapılır. Web sitemizden kolayca sipariş verebilirsiniz.
Hatay peyniri nasıl saklanır?
Buzdolabında +4 derecede saklanmalıdır. İstenirse dondurucuda saklanarak raf ömrü 6 aya kadar uzatılabilir.
Sürk kaç kalori?
Mikrobiyal enfeksiyonlara iyi gelen Surk peyniri, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur. Tuzsuz ve yağsız versiyonları bulunan Surk peyniri, kalori açısından diyetinize kolayca uyum sağlar. 100 gram peynir yaklaşık 205 kalori içerir.
Hatay peyniri nasıl yenir?
Krem peynirle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak kolayca yiyebileceğiniz lezzetli bir tost yapabilirsiniz. Ayrıca çörek, börek ve pasta gibi fırınlanmış ürünlerinize krem peynir ekleyebilirsiniz.
Küflü çökelek nasıl yenir?
Küflenen lor bir tabağa alınır, zeytinyağı ile karıştırılır ve yenmeye hazır hale gelir. Buzdolabında veya dondurucuda saklanabilir.
Baharatlı çökelek nasıl yenir?
Dilimlenip sunuma hazır hale getirilen bu lezzetin aynı kıvam ve lezzeti Hatay’dan başka hiçbir yerde yoktur. Kaynağını parçalara bölüp kuru olarak tüketebileceğiniz gibi üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Hatay dil peyniri nasıl yenir?
Kahvaltıda sade olarak yiyebileceğiniz peynir ezmesi; Hafif tuzlu tadı, hafif kremsi kıvamı ve kolay eriyen yapısı nedeniyle yemek pişirmede yaygın olarak kullanılır. Peynir ezmesi ile kahvaltıda veya atıştırmalık olarak rahatlıkla yiyebileceğiniz lezzetli bir tost hazırlayabilirsiniz.
Hatay küflü çökelek nasıl yenir?
Küflenen lor bir tabağa alınır, zeytinyağı ile karıştırılır ve yenmeye hazır hale gelir. Buzdolabında veya dondurucuda saklanabilir.
Antakya haşlama peyniri nasıl yenir?
Pales Süt Ürünleri’nin kendi hayvanlarından ve anlaşmalı çiftliklerden sağlanan sütlerle, fermente edilmiş, el yapımı, doğal ve katkı maddesiz peynirlerinden yapılan pişmiş peynir; dilimlenerek sıcak suda bekletilerek tüketilmektedir.
Sürk salatası nasıl yapılır?
Domates ve soğanı küçük yemeklik doğrayıp, biber ve salatalığı küçük küçük doğruyoruz, maydanozu incecik kıyıp karışıma ekliyoruz, küçük küçük doğrayıp içine atıyoruz, yağ ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti oluyor.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kız Çocuklarına Neden Zilli Denir